PaniPuri

de RoXx in Aperitive / Garnituri, 7 Oct 2012 | 9742 vizualizari

 

O reteta indiana destul de "picanta" :D

 

INGREDIENTE

  • o ceasca gris
  • 3 linguri faina alba
  • 135 gr conopida
  • 100 gr mazare
  • 2 limete
  • 2 cartofi
  • 2 lingurite pudra ghimbir
  • 2 lingurite chimen macinat
  • sare,piper( cate o lingurita)
  • o lingurita zahar
  • o lingurita coriandru
  • o lingurita chilli
  • 2 lingurite pudra usturoi
  • o lingurita scortisoara
  • apa
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PaniPuri:

Aluatul pentru gogosele se pregateste astfel : Intr-un castron punem grisul,faina si amestecam cu apa pana se formeaza coca.Se acopera pentru 10 min cu un prosop si se lasa la "odihnit". Mazarea,conopida si cartofii taiati cubulete se pun la fiert.Intr-un castronel se stoarce sucul de la limete si se amesteca cu toate condimentele pana se formeaza o pasta.Pasta aceea se pune intr-o strecuratoare (strecuratoare pe un castronel) si se pune apa peste,apasand cu o lingurita pana ramane un fel de "suc" in castron.Pasta ce a ramas in strecuratoare o aruncam.Dupa cele 10 minute luam coca si o rupem in bilute mici.Fiecare biluta o intindem cu sucitorul cat sa fie rotunda si nu foarte subtire.Intr-o tigaie , cand s-a incins uleiul punem cate 2-3 gogosele (depinde de marimea tigaii si de indemanare) si le tinem sub ulei cu o spumiera pana se umfla apoi le intoarcem pe o parte si pe alta pana se rumenesc.O sa devina crocante.Dupa ce au fiert mazarea,conopida si cartofii, se scot din apa si se paseaza . Se face o gaura in partea de sus a gogoselelor si se umplu cu piureul din legume.Se mananca cu sucul condimentat din castronel . Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "PaniPuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

RoXx 1

08.10.2012, 00:05

multumesc Daria

epurasha2bb 1

04.12.2012, 21:19

si mie imi plac din ce in ce mai mult retetele indiene! si condimentele lor picante dar intr-un fel aparte, deosebit de neuitat

RoXx 1

04.12.2012, 22:11

hehe da

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Langosi cu cas si verdeata