Panettone pudding cu crema caramel

de Bunica in Prajituri, 11 Ian 2014 | 3928 vizualizari

 

Cum mi-a ramas o jumatate de panettone l-am pregatit cu o crema caramel care-mi place foarte mult. Rezultatul a fost delicios(dupa gustul meu).

 

INGREDIENTE

  • Jumatate de panettone
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar pentru caramel
  • 600 ml. lapte
  • 1 lingura amidon alimentar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panettone pudding cu crema caramel:

Se ia un vas ,se unge cu unt.

Jumatatea de penettone se rupe in bucati mai mari si se pun in forma.

Intr-un vas se arde zaharul pana devine auriu.

Peste zaharul caramelizat se toarna laptele cald si se fierbe pana se topeste caramelul si se lasa la racit(trebuie sa fie caldut)

Se mixeaza ouale cu lingura de amidon.

Laptele caramelizat se toarne peste oua+ amidon ,iar intreaga compozitie se torna peste panettone.

Se da la cuptor pentru 15-10 de minute.

 

TIPS-URI

1

am folosit vas termorezistent

Daca ti-a placut reteta noastra "Panettone pudding cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si crema caramel ( de post)