Pandispan insiropat cu glazura de cacao

de Giana in Prajituri, 3 Mai 2014 | 17578 vizualizari

 

Un pandispan dulce, aromat si foarte pufos.

 

INGREDIENTE

Pandispan:

  • 3 oua
  • 1 cana cu zahar (250 g)
  • 1/2 cana cu ulei
  • 1/2 cana cu lapte
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 cana cu faina
  • nuci, alune si migdale macinate
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de portocale sau vanilie

Glazura:

  • 1/2 cana cu zahar
  • 1/2 cana cu apa
  • 3 linguri cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan insiropat cu glazura de cacao:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul peste albus si se mixeaza pana se topeste zaharul.

Se amesteca galbenusurile cu ulei si lapte, dupa care se adauga faina in ploaie si praf de copt.

La sfarsit se amesteca usor cele doua compozitii in care se adauga zahar vanilat, esenta si nuci, alune, migdale macinate.

Compozitia de pandispan se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incins la 180`C. Pandispanul se coace in aproximativ 30-40 minute, este gata cand trece testul cu scobitoarea.

Pentru glazura, se amesteca apa si zaharul intr-o cratita pusa pe foc. Cand zaharul este topit si siropul clocoteste se adauga cacao in ploaie si se amesteca energic pentru a nu ramane cocoloase. Dupa 1 minut se opreste focul.

Cand pandispanul este copt, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Blatul se va lasa putin pentru ca este foarte moale si aerat. Dupa ce s-a racit pandispanul se taie in patratele si se insiropeaza pe toata suprafata cu glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan insiropat cu glazura de cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (20)

Giana 1

05.05.2014, 17:46

Este cel mai pufos si afanat chec pe care l-am incercat pana acum.

lucy2002 1

08.05.2014, 16:15

Buna reteta !
O sa incerc si eu

Giana 1

08.05.2014, 16:34

Lucy, ai grija la cantitatea de zahar pt ca este foarte dulce. Noua ne place asa.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure