Pandişpan genovez

de AlexJ in Prajituri, 10 Iun 2011 | 23577 vizualizari

 

E vremea cireşelor și a vișinelor .
Deși pandișpanul este o prăjitură clasică franțuzească, el își are originea în orașul Genova din nordul Italiei. El se deosebește de pandișpanul obișnuit prin faptul că ouăle sunt bătute întregi în loc să fie separate în albușuri și gălbenușuri.
Aluatul pufos și auriu , plin de cireșe transformă acestă prăjitură într-un adevărat deliciu al sezonului, o desfătare la ora ceaiului.

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă la temperatura camerei
  • 120 gr. zahăr tos
  • 120 gr. făină
  • 20 gr. unt topit și răcit
  • 200 gr. cireșe spălate, curățate și fără sâmburi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandişpan genovez:


1. Încălziți cuptorul în prealabil la 180 grade. Tapetați forma de prăjitură dorită.Eu am folosit o formă de chec din silicon.

2. Singurul agent de creștere al acestor prăjituri este aerul din compoziția obținută prin batere. Cea mai buna metodă în a obține pandișpanul perfect: Umpleți o cratiță pe jumătate cu apă , dați în clocot și luați de pe foc. Puneți ouăle și zahărul într-un vas termorezistent. Așezați vasul deasupra cratiței cu apă fierbinte și amestecați compoziția cu telul sau cu mixerul, până când compoziția devine groasă și spumoasă,  lasă o dâră atunci când ridicați telul. Scoateți vasul din cratița cu apă fierbinte și continuați să amestecați până la răcire. Adăugați apoi făina sub formă de pulbere și amestecați până la omogenizare cu ajutorul unei linguri de metal. Nu amestecați în exces , deoarece se va pierde aerul din compoziție. Adăugați apoi untul, turnându-l ușor pe marginea vasului și amestecați-l până la omogenizare.

3. Turnați compoziția în formă și adăugați cireșele, cu gaura în jos. Dacă nu doriți ca ele să se scufunde de tot în aluat tăvăliți-le prin făină. Mie îmi plac la baza pandișpanului.  Dați la cuptor pentru 20 min., până când devine auriu , se strânge pe marginea formei şi devine elastic la atingere. Am aflat ulterior că pentru a împiedica crăparea pandișpanul  ( aşa cum s-a întâmplat cu al meu), faceți o adâncitură în mijlocul acestuia , cu dosul unei linguri ude , înainte de al introduce în cuptor.

4.  Când este gata și a trecut și testul cu scobitoarea ( introduceți o scobitare în mijlocul pandișpanului și dacă iese curată atunci este gata) îl răsturnați pe un grătar , puneți alt grătar deasupra, întoarceți-l și răciți-l cu partea rumenită în sus. Presărați zahăr pudră.

Dacă doriți puteți folosi orice fel de fructe sau îl puteți face simplu , apoi îl tăiați pe orizontală, însiropaţi , adaugați puțină cremă și aveți un tort excelent. Să aveți poftă !!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandişpan genovez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu cirese