De fapt am pornit de la o reţetă de chec pufos,dar cum vroiam să mai consum din vişinele pentru prăjituri, puse la păstrare din anii anteriori, iar compoziţia era cam multa,am decis să fie un pandişpan plin cu vişine delicioase.
Reţeta este extrem de simplă,iar rezultatul este delicious,un blat pufos cu fructe dulci-acrişoare.
Pentru măsurat ingredientele am folosit o cană de 200 ml. Cu aceeaşi cană am măsurat toate ingredientele.
Am separat galbenusurile de albusurile oualor.
Galbenusurile le-am mixat foarte bine cu zaharul, pâna se deschid la culoare si zaharul se topeste.
Am adaugat apoi alternativ laptele amestecat cu ulei si faina.
Am mixat albusurile cu un praf de sare pâna am obtinut o spuma ferma.
Am adaugat vanilia peste crema de galbenusuri, apoi am încorporat usor albusurile ajutându-ma de o paleta.
Am rasturnat compozitia în tava tapetata pregatita si am pus deasupra visinele.
Am pus tava la cuptor la 200 de grade. Dupa 20 de minute am redus temperature la 180 de grade si am mai lasat 20 de minute.
Este util sa testati cu o scobitoare când este copt.Când aceasta iese curata,puteti sa opriti focul.
L-am lasat sa se raceasca în cuptor,apoi am pudrat cu zahar.
Poftă bună !!!