Pandispan cu prune si crumble cu martipan

de simona72 in Prajituri, 12 Iul 2014 | 4785 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt pandispan:
  • 120 gr unt moale
  • 100 gr zahar
  • 4 oua
  • 5 linguri lapte condensat
  • 2 albusuri (optional)
  • 1 praf de sare
  • 175 gr faina (daca folositi si albusurile, fara ele 150 gr faina)
  • 1 lingura praf de copt
  • pt umplutura:
  • 1/2 kg prune fara samburi
  • 1 lingurita scortisoara
  • pt crusta:
  • 120 gr martipan(de la Lidl am avut eu)
  • 100 gr unt rece
  • 2 linguri zahar brun
  • 100 gr faina
  • pt servit: sirop de artar, miere, sirop de agave(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu prune si crumble cu martipan:

Pentru pandispan: mixam untul moale cu zaharul pana se aseamana cu o crema. Se adauga treptat cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare, iar la urma se adauga laptele condensat sau lapte dulce daca nu aveti. Separat se amesteca faina cu praful de copt si se pun peste celelalte. Cele 2 albusuri se bat spuma cu un praf de sare. Eu le-am folosit pt ca erau ramase de la o alta reteta...daca le aveti le puneti...Adaugam si albusurile batute spuma si amestecam cu un tel tip para de jos in sus, sa scoatem cat mai putin aer din albusuri. Punem aluatul intr-o tava cu marginile mai inalte tapetata cu hartie de copt. Peste aluatul de pandispan asezam jumatati de prune, iar peste prune presaram scortisoara macinata.

Pentru crusta: rupem bucati din martipan si-l punem in robotul de bucatarie. Pornim pt cateva secunde pana martipanul se marunteste (cateva pulsatii sunt suficiente). Adaugam untul rece taiat cuburi, zaharul si faina. Pornim robotul pt inca cateva secunde si gata. Punem "firimiturile" peste prunele din tava, le distribuim uniform si dam tava la cuptorul incins la 170 grade pt 40 minute. Mai lasam prajitura inca 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa, scoatem tava, o lasam sa se racesaca complet, portionam prajitura si servim. Sa va fie de bine!!!

TIPS-URI

1

pentru ca nu este o prajitura foarte dulce se poate servi deasupra cu sirop de artar, miere, sirop de agave

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu prune si crumble cu martipan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Angelina_Elena 1

13.07.2014, 14:49

Minunat pandispan!

Rocsi 1

13.07.2014, 19:55

Mmm ce imi placeee

MOKUSKA 1

14.07.2014, 11:00

Ce buna e.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu prune