Pandispan cu piersici

de anomisana in Prajituri, 28 Iun 2011 | 6216 vizualizari

 

Afara este frig, ploua, mie mi-e pofta de ceva dulce si pufos, asa ca am cumparat niste piersici si m-am pus pe gatit si incalzit casa. In continuare vedeti ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piersici
  • 10 linguri zahar
  • 2 zahar vanilat
  • Blat  
  • 6 oua
  • zahar (intre 6 si 10 linguri, depinde cat de dulce va place sa fie)
  • esenta de vanilie
  • 10 linguri de faina

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu piersici:

Se amesteca zaharul cu cele 2 plicuri de zahar vanilat si se presara intr-o tava dreptunghiulara de copt. Se taie piersicile in felii si se pun intr-o sita la scurs. Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri si se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga zaharul in ploaie si se bate bine albusul pana la topirea zaharului. Se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi esenta de vanilie. La sfarsit, se adauga faina toata si se amesteca usor cu o lingura de lemn, sa nu se lase albusul. Piersicile scurse se aseaza in tava, apoi se toarna aluatul deasupra si se da la copt cam 20 de minute, apoi se intoarce tava si se mai lasa 20 de minute. Proba de copt se face cu scobitoarea.

Cand este gata, se lasa sa se racoreasca, apoi se rastoarna pe o tava de aceeasi marime. Se pune siropul de la piersici in tava in care ai copt prajitura, apoi pui prajitura inapoi in tava, cu fructele deasupra, sa se insiropeze blatul. La mine s-a devorat urgent toata tava.

TIPS-URI

1

eu am mai facut reteta asta cu capsuni, cu zmeura, cu visine; merge cu orice fructe zemoase, chiar si cu rabarbura

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piersicute