Pandispan cu lamaie si glazura

de Lorra in Prajituri, 12 Feb 2015 | 6826 vizualizari

 

Este o prajiturica cat se poate de simpla si pufoasa cu o aroma delicioasa de lamaie.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 130 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru glazura
  • 50 ml zeama lamaie
  • 100 gr zahar pudara vanilat
  • bomboane decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu lamaie si glazura:

Separam ouale (albus de galbenus), iar albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, adaugam zaharul plus zaharul vanilat si mixam bine. La final se adauga esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Galbenusurile le amestecam cu uleiul turnat cate putin, peste acestea turnam compozitia de albusuri si faina amestecata din timp cu praful de copt. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, turnam compozitia pandispanului si il bagam in cuptorul deja incalzit, la foc mediu pentru 20-25 min.

Cand este gata, stingem focul si lasam prajitura inca 10 min. cu usa putin deschisa. Scoatem pandispanul din tava si il portionam dupa bunul plac. Intre timp preparam glazura din zaharul pudra amestecat bine cu sucul de lamaie. Ornam fiecare prajiturica cu glazura si bombonele de decor.

TIPS-URI

1

Cea mai sigura metoda pentru a ne asigura ca blatul este copt, este testul cu scobitoarea. Se inteapa blatul iar daca betisorul iese curat, inseamna ca s-a copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu lamaie si glazura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (25)

Lorra 1

13.02.2015, 16:45

Cris, Cristeena, Dantes ma bucur ca va place

Lorra 1

13.02.2015, 16:46

Merci Cirstina, Simona

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 09:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu glazura de cacao