Demult îmi rămăsese gândul la pandişpanul perfect al Licuţei Marin.A venit timpul să mă conving că aşa este.Si cum primisem nişte şerbet de ciocolată,am găsit şi o frişcă naturală care mi-a satisfăcut gustul,am socotit tocmai potrivit sa le combin cu nişte mascarpone.Eu zic că a ieşit ceva foarte gustos,dar la ornat cred că obosisem şi nu am reuşit ceea ce am vrut.
Pentru şerbet promit să revin cu reţeta.
Va spun doar ca blatul a fost deosebit de pufos ,iar crema foarte lejera si gustoasa.Dar deja ma cam laud,da’ daca am cu ce…….:))))) Si sa nu ziceti de dieta,ca aia numai’ de Luni se începe.
Am pregatit mai întâi pandişpanul.
Am separat ouale(albusul de galbenus a se intelege):)))))
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,am adaugat zaharul pe rând si am mixat în continuare,cam 20 de minute va dura etapa aceasta.Am pus si aromele si zeama de lamâie.
Dupa aceasta etapa vom lucra doar cu lingura.
Am adaugat cate doua linguri de ulei,amestecând usor cu miscari de jos in sus pentru ca spuma sa nu se lase.
Apoi am pus galbenusurile si am amestecat la fel.
La final am pus faina si am încorporat-o usor.
Am pus compozitia într-o tava tapatata cu hartie de copt(20x30 cm) si am pus în cuptorul preâncalzit.
Am lasat focul mic si l-am copt 35 de minute.
Verificati cu o scobitoare când este copt .
Am lasat blatul sa se raceasca în cuptor,apoi l-am taiat in doua pe orizontala.
Am mixat frisca cu o lingura de zahar pudra.
Daca este cazul puteti pune si întaritor de frisca.
Eu nu am pus.
Pentru crema am mixat mascarponele cu serbetul de ciocolata,apoi am adaugat frisca.
Am amestecat usor.
Am pus crema între cele doua blaturi obtinute.Am pastrat putina crema pentru decor.
Deasupra am ornat cu frisca ,crema si serbet de ciocolata.
De preferinta se portioneaza dupa ce a stat la rece,dar parca-i dupa preferinte când pofta te înghionteste?
M-am inspirat de aici