Una din acele prăjituri despre care pot să afirm cu convingere că e „bună de te lingi pe degete”.O prăjitură delicată,atât de pufoasă şi aromată,că poţi să mănânci juma’ de tavă fără suflare.Chiar şi mama,care nu mănâncă foarte multe dulciuri,şi-a luat la îndemână o farfurie plină.
Iar ceea ce-mi mai place la prajitura asta este ca e o reţetă foarte simplă,cu ingrediente puţine.
Pentru pandişpan (tava de 40x32 cm,daca doriti un blat mai înalt,folositi o tava mai mica):
Pentru crema de vanilie si portocala:
Pentru decor:
Pandispanul e foarte simplu de pregatit,va trebuie doar un mixer bun si …rabdare.
Am mixat cele 7 oua cu zaharul si sarea 15-20 de minute,pâna isi tripleaza volumul si obtinem aproape consistenta blatului ce-l punem in tava.
Este nevoie sa fie mixate asa mult timp,deoarece nu folosim praf de copt,iar blatul va creste datorita aerului încorporat la mixare.
Am adaugat faina în doua reprize,amestecând usor cu un tel sau cu o paleta de lemn sau plastic,având grija sa pastram volumul compozitiei.
Am golit compozitia într-o tava cu hârtie de copt si am pus tava la cuptor la 170 de grade 20-25 de minute.
In tot acest timp ,nu deschideti cuptorul,nici macar dupa cele 15 minute.
Dupa acest timp am verificat daca este copt si l-am lasat sa se raceasca în cuptor.
Dupa ce s-a racit complet l-am taiat în doua pe orizontala si am pus crema,preparata astfel:
Praful de budinca l-am amestecat cu zaharul pudra si zeama de portocala.
Laptele l-am pus la fiert ,când a început sa fiarba,am luat de pe foc,am adaugat budinca,am pus iarasi pe fos si am lasat pâna s-a îngrosat amestecand cu un tel sa nu se lege de cratita.
Am pus vanilia si am lasat-o sa se raceasca.
Am mixat frisca,apoi am amestecat-o cu budinca rece.
Am umplut pandispanul si am pastrat putina crema pentru decor.
Pentru decor am mai folosit cirese confiate si ciocolata alba.
Se lasa câteva ore la frigider,apoi se feliaza si se manânca pâna nu dispare de pe farfurie.
S-aveţi pofta!!!