Pandispan cu crema de iaurt

de goldielocks in Prajituri, 6 Mar 2011 | 12343 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru blat

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 varf de cutit cu sare

Ingrediente pentru crema

  • un kg de iaurt simplu
  • 2 plicuri de gelatina
  • pt aromatizat am folosit coaja de lamaie,esenta de lamaie si un pliculet de finesse cu aroma de lamai
  • 150 gr zahar(sau dupa gust)

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu crema de iaurt:

Separam albusurile si galbenusurile, albusurile se bat spuma tare impreuna cu sarea.Separat, frecam galbenusurile cu zaharul .Punem apoi crema de galbenusuri peste spuma de albusuri, impreuna cu faina si cacao;amestecam bine cu o lingura de lemn pt a incorpora compozitia,nu se folosim praf de copt,pentru ca nu vrem ca blatul sa se umfle foarte mult,astfel prajitura va iesi foarte eleganta.

Se toarna compozitia intr-o tava obisnuita de prajitura,nici prea mare,nici prea mica,se tine in cuptorul preincins timp de 30-35 min.Se lasa la racit.

Mixam iaurtul, zaharul,aromele, pana cand obtinem o crema omogena.Preparam gelatina dupa instructiunile de pe pachet si o turnam in crema.Dupa ce scoatem blatul de la cuptor, il lasam la racit pe un gratar. Dupa ce s-a racit il punem inapoi in tava,turnam crema peste si lasam la racit in frigider,cel putin 2 ore.

TIPS-URI

1

Mie mi-a placut foarte mult,mai ales crema,data viitoare cand o sa mai pregatesc acest desert o sa insiropez blatul ca sa semene mai mult cu un tort,cred ca ar fi mult mai gustoasa asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu crema de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu iaurt