Am reteta aceasta de la binecunoscuta mea prietena de la Bacau. E atat de usor de facut si atat de bun...mhhh...
Separam ouale si batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana se topeste zaharul.
Amestecam uleiul cu galbenusurile, ca pentru maioneza si le punem peste spuma de albusuri. Adaugam si coaja de lamaie, zaharul vanilat si incorporam totul usor, amestecand cu o lingura de lemn.
Cernem faina si o adaugam - cu miscari de sus in jos, ca sa nu se lase albusurile - in compozitia anterioara.
Tapetam tava cuptorului cu hartie de copt si turnam compozitia.
Punem din loc in loc bucatelele de prune si bagam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 30-35 minute, pana trece testul scobitorii.
Lasam sa se raceasca, pudram cu zahar si servim.
1
In loc de prune se pot folosi orice fel de fructe zemoase.