Pandispan cu branza, visine si bezea

de madi_marin in Prajituri, 16 Oct 2010 | 11241 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pandispan :

  • 2 oua
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 13 linguri zahar
  • 13 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 200 g branza telemea rasa
  • 200 g visine fara samburi
  • coaja rasa de portocala

Bezea :

  • 4 albusuri
  • 4 linguri cu zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu branza, visine si bezea:

Se bat ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga apoi uleiul, laptele, praful de copt, esenta de vanilie, coaja rasa de portocala, branza rasa marunt si faina. Se mixeaza bine. Se unge o tava 17 /22 cm cu ulei si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia si se repartizeaza deasupra visinele. Se coace cam 25 minute la foc micut.

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si zeama de lamaie.

Cand prajitura e gata coapta ( se face tesrul scobitorii), se intinde deasupra spuma de albus si se mai da tava la cuptor  pentru 10 - 15 minute.

Se taie a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu branza, visine si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura pufoasa cu ciocolata de casa