O prăjitură pufoasă,aromată cu multe fructe. O reţetă foarte simplă pe care v-o recomand cu drag. Pentru că am folosit o tavă mare de 38x25 cm, nu a ieşit un pandişpan foarte înalt, dar asta nu i-a diminuat cu nimic gustul.
Galbenusurile le-am amestecat cu un praf de sare si doua linguri de zahar (din cele 300 g pregatite).
Le-am lasat sa stea pâna am batut albusurile.
Albusurile le-am mixat (eu prefer sa le bat cu telul spirala) cu un praf de sare.
Am adaugat zeama de la jumatate de lamâie,lamâia va ajuta spuma sa se bata mai bine.
Am mixat în continuare adaugând câte doua linguri de zahar pâna ce am încorporat tot zaharul.
Am adaugat apoi apa fierbinte în doua reprize.
In continuare am amestecat usor cu un tel si am încorporat si uleiul,tot în doua reprize.
Am mixat galbenusurile lasate cu zaharul si le-am amestecat apoi usor în compozitia de albusuri.
La final am adaugat faina treptat câte doua linguri,amestecând la fel de usor.
Deoarece nu folosim nici un agent de crestere,avem grija ca spuma sa nu se lase când adaugam faina.
Am pus trei sferturi din compozitie în tava tapetata cu hârtie de copt,apoi am presarat fructele si deasupra restul compozitiei.
Am pus tava la cuptor la 180 de grade pentru 25-30 de minute.
Verificati cu o scobitoare,când aceasta iese curata,oprim focul si lasam prajitura sa se raceasca în cuptor.
O taiem când s-a racit.
Poftă bună !!!