Pandişpan cu afine şi vişine

de diaconta in Prajituri, 2 Oct 2014 | 12959 vizualizari

 

O prăjitură pufoasă,aromată cu multe fructe. O reţetă foarte simplă pe care v-o recomand cu drag. Pentru că am folosit o tavă mare de 38x25 cm, nu a ieşit un pandişpan foarte înalt, dar asta nu i-a diminuat cu nimic gustul.

 

INGREDIENTE

  • 7 albusuri de ou
  • 8 galbenusuri de ou
  • 1 ½ cana cu zahar (300 g)
  • 1 ½ cana cu faina (180 g)
  • 6 linguri apa clocotita
  • 6 linguri ulei
  • Zeama si coaja de lamâie
  • Vanilie
  • Sare
  • Un borcan de visine pentru prajituri (dupa reteta de aici)
  • 200 g afine congelate
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandişpan cu afine şi vişine:

Galbenusurile le-am amestecat cu un praf de sare si doua linguri de zahar (din cele 300 g pregatite).

Le-am lasat sa stea pâna am batut albusurile.

Albusurile le-am mixat (eu prefer sa le bat cu telul spirala) cu un praf de sare.

Am adaugat zeama de la jumatate de lamâie,lamâia va ajuta spuma sa se bata mai bine.

Am mixat în continuare adaugând câte doua linguri de zahar pâna ce am încorporat tot zaharul.

Am adaugat apoi apa fierbinte în doua reprize.

In continuare am amestecat usor cu un tel si am încorporat si uleiul,tot în doua reprize.

Am mixat galbenusurile lasate cu zaharul si le-am amestecat apoi usor în compozitia de albusuri.

La final am adaugat faina treptat câte doua linguri,amestecând la fel de usor.

Deoarece nu folosim nici un agent de crestere,avem  grija ca spuma sa nu se lase când adaugam faina.

Am pus  trei sferturi din compozitie în tava tapetata cu hârtie de copt,apoi am presarat fructele si deasupra restul compozitiei.

Am pus tava la cuptor la 180 de grade pentru 25-30 de minute.

Verificati cu o scobitoare,când aceasta iese curata,oprim focul si lasam prajitura sa se raceasca în cuptor.

O taiem când s-a racit.

Poftă bună !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandişpan cu afine şi vişine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe