Pandispan

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 26 Apr 2013 | 19138 vizualizari

 

Zilele acestea faceam o comparatie intre Chec si Pandispan. Diferenta ar fi ca la cel din urma nu se adauga ulei si/sau lapte/apa, in rest, ingredientele de baza fiind aceleasi: oua, faina, zahar, (desi din multele retete studiate, nu rezulta nicio diferenta). Din acest motiv, pandispanul este putin mai uscat decat checul. Mai sfaramicios, desi gustos. In schimb checul are o consistenta usor cremoasa datorita adaosului de ulei si lapte/apa, fapt pentru care il prefer mai mult!
Si fiindca tot ceea ce fac, se intampla sa fie pe fuga :) Rebeca nu mai sta singura nicio clipa :D, o sa va rog sa imi scuzati imaginile prezentate!

 

INGREDIENTE

  • Pentru pandispan:
  • 6 oua
  • 8 linguri cu faina
  • 6 linguri cu zahar (puteti adauga 8 linguri daca va doriti sa fie mai dulce)
  • sofran
  • zahar vanilat
  • esente de vanilie
  • 2 linguri cu cacao
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru glazura (optional):
  • esente
  • 50 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 6 linguri cu apa
  • 2 linguri cu cacao
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan:

Incepem prin a separa galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam impreuna cu zaharul (inclusiv zaharul vanilat) pana ce compozitia capata consistenta, apoi adaugam rand pe rand galbenusurile, amestecand usor. Punem faina (cernuta), esentele, sofranul si coaja de lamaie si omogenizam totul. Doua linguri din compozitia rezultata le amestecam cu cacaoa, iar restul il turnam intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Peste aceasta vom adauga amestecul de compozitie si cacao, dandu-i forma dorita. Se coace pentru 40-50 de minute la foc potrivit. Sa aveti pofta!

Intre timp, pregatim glazura: intr-o craticioara, punem la fiert zaharul impreuna cu cele 6 linguri de apa si esentele, lasand sa fiarba pana obtinem un sirop suficient de dens, adaugam apoi untul si la final cacaoa. Omogenizam si o pastram calda (fara a se intari) pentru a putea orna prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Tavalita"