Amandine

de madi_marin in Prajituri, 27 Sep 2010 | 42095 vizualizari

 

Pot spune ca sunt prajiturile mele preferate de la cofetarie. Este prima oara cand le fac. Sursa de inspiratie.....,,gospodini. blogspot.com,,....insa cu mici modificari....

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 40 ml ulei
  • 40 ml apa
  • 200 g faina
  • 75 g cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • Crema:
  • 250 g unt sau margarina
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • 2 linguri cu varf cu cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • Sirop:
  • 150 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 2 plicuri capucino
  • 1 fiola esenta de rom
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • Decor:
  • 50 ml frisca lichida
  • bomboane de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Se prepara blatul :  se bat albusurile spuma tare cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se adauga apa. Se amesteca cele doua compozitii, apoi se adauga faina, cacaoa si praful de copt. Se omogenizeaza bine si se toarna in tava 25/35 cm unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace cam 30 de minute la foc potrivit. Pentru siguranta se face testul scobitorii. Se da la racit.

Crema : se mixeaza untul sau margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra, apoi se adauga cacaoa si esenta de rom.

Siropul :  se caramelizeaza zaharul, apoi se amesteca cu mierea si 500 ml apa. Se pune vasul din nou la foc mic pana se dizolva caramelul. Se da vasul  deoparte de pe foc, apoi se adauga capucino si esenta de rom. Se lasa sa sa raceasca bine.

Glazura :  se pun la foc mic ciocolata rupta in bucatele, frisca lichida si untul. Se amesteca continuu pana se topesc si se omogenizeaza bine, apoi se lasa sa se raceasca.

Asamblare: jumatate de blat insiropat cu jumatate din cantitatea de sirop, crema, cealalta jumatate de blat insiropata. Se da la rece pentru 30 de minute, apoi se portioneaza si fiecare bucata in parte se glazureaya. Se orneaza cu motz de frisca alba sau cu cacao si cu bombonele de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

Cris2711 1

20.07.2011, 16:37

Sim0na 1

12.02.2013, 20:53

Super bunaciune ai facut!!! Sa trec pe la tine?! Si-asa.. sunt datoare cu ceva.. Nu te-am uitat!

madi_marin 1

13.02.2013, 20:26

SimO...sunt facute demult, da tu treci, ca te astept, si-asa nu am mai vorbit demult cu tine...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ciocolatoasa