Amandine

de madi_marin in Prajituri, 27 Sep 2010 | 42001 vizualizari

 

Pot spune ca sunt prajiturile mele preferate de la cofetarie. Este prima oara cand le fac. Sursa de inspiratie.....,,gospodini. blogspot.com,,....insa cu mici modificari....

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 40 ml ulei
  • 40 ml apa
  • 200 g faina
  • 75 g cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • Crema:
  • 250 g unt sau margarina
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • 2 linguri cu varf cu cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • Sirop:
  • 150 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 2 plicuri capucino
  • 1 fiola esenta de rom
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • Decor:
  • 50 ml frisca lichida
  • bomboane de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Se prepara blatul :  se bat albusurile spuma tare cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se adauga apa. Se amesteca cele doua compozitii, apoi se adauga faina, cacaoa si praful de copt. Se omogenizeaza bine si se toarna in tava 25/35 cm unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace cam 30 de minute la foc potrivit. Pentru siguranta se face testul scobitorii. Se da la racit.

Crema : se mixeaza untul sau margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra, apoi se adauga cacaoa si esenta de rom.

Siropul :  se caramelizeaza zaharul, apoi se amesteca cu mierea si 500 ml apa. Se pune vasul din nou la foc mic pana se dizolva caramelul. Se da vasul  deoparte de pe foc, apoi se adauga capucino si esenta de rom. Se lasa sa sa raceasca bine.

Glazura :  se pun la foc mic ciocolata rupta in bucatele, frisca lichida si untul. Se amesteca continuu pana se topesc si se omogenizeaza bine, apoi se lasa sa se raceasca.

Asamblare: jumatate de blat insiropat cu jumatate din cantitatea de sirop, crema, cealalta jumatate de blat insiropata. Se da la rece pentru 30 de minute, apoi se portioneaza si fiecare bucata in parte se glazureaya. Se orneaza cu motz de frisca alba sau cu cacao si cu bombonele de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

Cris2711 1

20.07.2011, 16:37

Sim0na 1

12.02.2013, 20:53

Super bunaciune ai facut!!! Sa trec pe la tine?! Si-asa.. sunt datoare cu ceva.. Nu te-am uitat!

madi_marin 1

13.02.2013, 20:26

SimO...sunt facute demult, da tu treci, ca te astept, si-asa nu am mai vorbit demult cu tine...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine