Pot spune ca sunt prajiturile mele preferate de la cofetarie. Este prima oara cand le fac. Sursa de inspiratie.....,,gospodini. blogspot.com,,....insa cu mici modificari....
Se prepara blatul : se bat albusurile spuma tare cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se adauga apa. Se amesteca cele doua compozitii, apoi se adauga faina, cacaoa si praful de copt. Se omogenizeaza bine si se toarna in tava 25/35 cm unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace cam 30 de minute la foc potrivit. Pentru siguranta se face testul scobitorii. Se da la racit.
Crema : se mixeaza untul sau margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra, apoi se adauga cacaoa si esenta de rom.
Siropul : se caramelizeaza zaharul, apoi se amesteca cu mierea si 500 ml apa. Se pune vasul din nou la foc mic pana se dizolva caramelul. Se da vasul deoparte de pe foc, apoi se adauga capucino si esenta de rom. Se lasa sa sa raceasca bine.
Glazura : se pun la foc mic ciocolata rupta in bucatele, frisca lichida si untul. Se amesteca continuu pana se topesc si se omogenizeaza bine, apoi se lasa sa se raceasca.
Asamblare: jumatate de blat insiropat cu jumatate din cantitatea de sirop, crema, cealalta jumatate de blat insiropata. Se da la rece pentru 30 de minute, apoi se portioneaza si fiecare bucata in parte se glazureaya. Se orneaza cu motz de frisca alba sau cu cacao si cu bombonele de ciocolata.