PANDIȘPAN CU RUBARBĂ ȘI ZMEURĂ

de Panacris in Prajituri, 29 Iun 2015 | 4827 vizualizari

 

Toată Bucătărimea, rubarbă în sus rubarbă în jos;) Musai să probez și eu :D În copilărie, l-am savurat doar în formă crudă, nici nu vreau să spun sub ce formă îl denumeau copiii :)))) Acum când am aflta că frunzele sunt otrăvitoare, nici nu știu ce să spun, ciudat, dar încă n-am pățit nimica că am păpat tijele :))) Spor la treabă ;)

 

INGREDIENTE

  • Ouă de găină 8 bucăți,
  • Îndulcitor Green Sugar 8 pliculețe sau zahăr tos 8 linguri,
  • Făină albă de grâu OOO 8 linguri,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Oțet aromat de căpșuni 1 lingură,
  • Sare iodată 1/2linguriță,
  • Zmeură proaspătă 200 g,
  • Rubarbă 200 g,
  • Îndulcitor Green Sugar 8 pliculețe sau zahăr tos 8 linguri,
  • Pentru ornat:
  • Zahăr pudră vanilinat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PANDIȘPAN CU RUBARBĂ ȘI ZMEURĂ:

Zmeura se trece sub un jet de apă, apoi se pune într-o strecurătoare. Tijele de rubarbă se curăță, atenție frunzele sunt otrăvitoare, deci trebuiesc înlăturate, apoi se mărunțesc. Peste zmeură și rubarbă se presară îndulcitorul Green Sugar sau zahărul tos, câte 4 plicuțele/linguri pentru fiecare.

Gălbenușurile se amestecă energic cu îndulcitorul/zahărul, zahărul vanilinat, până se dubelază cantitatea, apoi se adaugă praful de copt împreună cu făina și se amestecă până se omogenizează compoziția.

Albușurile ținute cca. 60 de secunde la temperatura camerei se bat energic, eu l-am exploatat de THOR ;) cu un praf de sare și 1 lingură de oțet aromat cu căpșuni ;) După ce s-a obținut o spumă fermă din albușuri, se adaugă crema de gălbenușuri, amestecându-se ușor, până ce se vor îngloba toate ingredinetele. Aluatul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, unsă cu unt/ulei, eu am omis acest fapt și am cam avut ceva de furcă L(( Se presară fructele în proporții egale, apoi se dă prăjitura la copt în cuptorul preîncins cca. 10 minute la 200 grade, apoi 25 de minute la 180 grade. După ce trece testul scobitorii, se oprește cuptorul și se lasă la răcit în cuptor cu ușa întredeschisă. La servire se pudrează cu zahăr farin. Spor și poftă bună! :-* 

Daca ti-a placut reteta noastra "PANDIȘPAN CU RUBARBĂ ȘI ZMEURĂ" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Panacris 1

30.06.2015, 20:17

Dya, Gicuta vorba Ritei, trăiască LIDL doar 3,45 kg

tarasmariana 1

03.07.2015, 22:08

mihaelar63 1

07.07.2015, 07:27

Bine zici , rubarba in sus ,si-n jos . Cred cami-a venit si mie vremea ,, Motorul ''testarii de noi retete este curiozitatea culinara

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema caramel