Toată Bucătărimea, rubarbă în sus rubarbă în jos;) Musai să probez și eu :D În copilărie, l-am savurat doar în formă crudă, nici nu vreau să spun sub ce formă îl denumeau copiii :)))) Acum când am aflta că frunzele sunt otrăvitoare, nici nu știu ce să spun, ciudat, dar încă n-am pățit nimica că am păpat tijele :))) Spor la treabă ;)
Zmeura se trece sub un jet de apă, apoi se pune într-o strecurătoare. Tijele de rubarbă se curăță, atenție frunzele sunt otrăvitoare, deci trebuiesc înlăturate, apoi se mărunțesc. Peste zmeură și rubarbă se presară îndulcitorul Green Sugar sau zahărul tos, câte 4 plicuțele/linguri pentru fiecare.
Gălbenușurile se amestecă energic cu îndulcitorul/zahărul, zahărul vanilinat, până se dubelază cantitatea, apoi se adaugă praful de copt împreună cu făina și se amestecă până se omogenizează compoziția.
Albușurile ținute cca. 60 de secunde la temperatura camerei se bat energic, eu l-am exploatat de THOR ;) cu un praf de sare și 1 lingură de oțet aromat cu căpșuni ;) După ce s-a obținut o spumă fermă din albușuri, se adaugă crema de gălbenușuri, amestecându-se ușor, până ce se vor îngloba toate ingredinetele. Aluatul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, unsă cu unt/ulei, eu am omis acest fapt și am cam avut ceva de furcă L(( Se presară fructele în proporții egale, apoi se dă prăjitura la copt în cuptorul preîncins cca. 10 minute la 200 grade, apoi 25 de minute la 180 grade. După ce trece testul scobitorii, se oprește cuptorul și se lasă la răcit în cuptor cu ușa întredeschisă. La servire se pudrează cu zahăr farin. Spor și poftă bună! :-*