Aluat:
Umplutura:
Punem drojdia intr-o canita, adaugam zaharul, putina apa calduta si omogenizam.
Intr-un vas punem faina. Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia.
Adaugam sarea, uleiul si framantam un aluat elastic, care nu se lipeste de maini.
Acoperim vasul cu un prosop si lasam sa creasca 1 ora, pana isi dubleaza volumul.
Intr-un bol punem casul, crema de branza, smantana, verdeata, oul, sare dupa gust si omogenizam.
Scoatem aluatul pe masa infainata si framantam putin pentru a scoate aerul din aluat.
Luam apoi cate o bucata de aluat, o intindem intr-o foaie rotunda, subtirica.
Pe jumatate foii intindem cate o lingura de umplutura, aducem aluatul peste umplutura si presam bine capetele cu o ajutorul unei furculite.
Se prajesc in ulei incins si se scot pe servete absorbante de hartie.
Se servesc calde sau reci (noi le-am servit cu sos de iaurt cu usturoi).
Sa aveti pofta!