eu aluatul il tin in frigider si il am cateva zile, se mentine foarte bine :D:D
Preparare pancakes:
Laptele se bate impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana se topeste zaharul. Apoi adaugam galbenusurile treptat, unul cate unul.
Batem bine si adaugam untul topit si racit, continuand sa batem bine cu mizerul.
Faina se amesteca cu praful de copt si se pune in compozitie, amestecand de jos in sus.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si apoi le adaugam in restul compozitiei, continuam sa amestecam de jos in sus.
Aluatul va avea consistenta mult mai groasa decat cea normala pt clatite.
Se prajesc in unt topit (sau ulei) fara a imprastia aluatul in tigaie ca la clatitele normale.
Se toarna cu polonicul in mijlocul tigaii iar aluatul se imprastie singur.
Aceste clatite se intorc in momentul in care apar bule la nivelul aluatului, sau dupa miros cand se ard :D:D
Preparare prune in caramel:
Zaharul se pune la caramelizat impreuna cu apa.
Cand s-a caramelizat se pun prunele, se lasa 2 minute la foc mic si apoi se pune untul.
Se lasa la foc mic pana si se amesteca usor pana se topeste zaharul in unt. (daca nu reusiti doar cu unt, adaugati o lingura cu lapte sau frisca lichida).
Prunele in caramel se pun printre clatite si deasupre lor.
Se servesc cu multa apa plata :D
Pofta buna!
1
Eu am facut doar pt cate o portie pe rand, pentru a fi fresh caramelul :D Asa ca, gramajul este pentru o portie de 3 pancakes.