Au iesit minunate, delicioase si super aromate.
In timp ce le coceam, ma intreaba sotul: Ce ai pus acolo, ca ma innebuneste mirosul?
Aroma de vanilie ce o contine mixul, plus coaja de lamaie, mi-a parfumat toata bucataria! Iar sosul de mure a fost completarea perfecta!
Pentru sosul de mure:
Mixati ouale spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul, praful de copt si mixati bine.
Puneti uleiul si sana, le incorporati. La final adaugati mixul pentru gofre, coaja rasa de lamaie si amestecati usor cu un tel. Ungeti o tigaie cu un strop de ulei, o puneti pe aragaz la incins. Dati focul la mic.
Puneti cate doua linguri de compozitie pentru fiecare pancakes. Le intoarceti usor si cand sunt rumenite, le scoateti pe o farfurie. Mi-au iesit 12 bucati.
Sosul de mure: Intr-o cratita micuta, puneti murea cu indulcitorul. Le transferati pe foc, amestecati mereu pana murele isi lasa sucul. Le mai zdrobiti cu o furculita. Fierbeti sosul la foc potrivit, pana scade bine lichidul si incepe sa fie mai grosut. Il luati de pe foc, adaugati coaja rasa de lamaie si amestecati.
Puneti pancakes pe o farfurie, iar deasupra turnati putin sos.
Le serviti calde, pana la ultima firimitura, pentru ca sunt delicioase! 💓