Pentru ca am incercat checul cu banane si mi-a placut aroma, am zis sa incerc si aceste pancakes, intrucat aveam niste banane coapte pe care nu le mai manca nimeni.
Sunt foarte bune, foarte aromate si pufoase.
Pentru ornare:
Nu am pus mult zahar pentru ca au fost dulci si bananele si merisoarele si le-am servit cu peltea de gutui, care de asemeni este foarte dulce.
Punem untul intr-un bol si il frecam cu zaharul si putina sare pana se spumeaza, apoi adaugam pe rand, ouale, iaurtul si praful de copt si mixam energic pentru a se omogeniza bine compozitia.
Curatam bananele si le trecem prin blender sau robot, apoi amestecam cele doua compozitii si adaugam treptat faina.
Ne oprim cand obtinem o compozitie mai groasa putin decat cea de chec.
La final adaugam merisoarele si esenta.
Incingem tigaia antiaderenta(eu am lucrat la doua tigai) si punem cate un polonic de compozitie la mijlocul ei.
O rotim putin sa se mai intinda compozitia si coacem clatitele la foc mic spre mediu pentru aproximativ 1 minut pe fiecare parte.
Nu trebuie sa se intinda prea mult compozitia in tigaie ca la clatitele obisnuite, pentru ca se va subtia si va fi mai greu de intors.
Noi le-am servit cu peltea de gutui, incalzita si felii de banane.
1
Este bine ca la primele clatite sa picuram un strop, doi de ulei in tigaie, chiar daca este antiaderenta, ajuta la colorarea frumoasa a clatitelor.
2
daca nu ne place consistenta primei clatite prajite, mai putem adauga faina in compozitie, sau dilua compozitia, dupa caz.