Din pacate contine multe calorii, dar nu ma pot abtine. Fac aceasta reteta de foarte mult timp, si mereu mi se pare la indemana cand vreau sa surprind pe cineva cu ceva dulce si totodata rapid de facut.
In primul rand ne asiguram ca ingredientele sunt la temperatura camerei. Amestecam ingredientele uscate intr-un bol (personal obisnuiesc sa cern totul pentru a evita cocoloase). Topim untul si il lasam putin deoparte. Batem ouale cu untul topil si cu laptele. Amestecam ingredientele uscate cu cele ude, lasam la frigider aluatul cel putin 30 de minute, dar poate fi lasat si pentru mai mult timp.
In tigaia mea nu am fost nevoita sa pun ulei, dar poate ar trebui sa puneti la prima clatita. Pentru ca ele sa iasa groase si cu forma dorita, cu un polonic puneti usor in mijlocul tigaii aluatul fara a-l manevra sa se intinda pe toata tigaia, ci doar acolo unde ati pus. In momentul in care pe suprafata clatitei se sparg mici bule, puteti intoarce clatita.
Eu am folosit ciocolata, frisca, si un gem minunat de afine.
Sunt foarte bune cu ciocolata, banane si alune nesarate faramitate.
1
Este foarte important ca ochiul aragazului sa fie dat la minim, altfel riscam sa ardem clatita pana sa i se coaca interiorul.