Palanet ca pe la Cluj

de RuxyRux in Prajituri, 29 Noi 2010 | 18257 vizualizari

 

Ce faci cand ti-e pofta de o placinta cu branza? O faci...reteta de pe la Cluj ,apartine lui Adi Hadean multumesc si jos palaria pentru retetele tale minunate!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 250 ml lapte caldut
  • 10 gr drojdie
  • 3 linguri lapte caldut  
  • branza telemea 500 gr
  • 3 oua
  • o cana zahar
  • o esenta vanilie
  • o esenta rom
  • coaja de lamaie    
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palanet ca pe la Cluj:

Se framanta un aluat moale si se lasa o ora la dospit.

Se imparte in doua bucati.

Se ung mainile cu ulei si se intinde foaia in tava.

Branza telemea se amesteca cu ouale zaharul si esentele, se aseaza in tava iar deasupra se pune foaia cealalta.

Se incinge cuptorul la 180 grade si se pune placinta pentru 20 de min...se scoate se stropeste cu apa rece si se mai pune inca zece minute. Se serveste cu mare mare placere!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Palanet ca pe la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]