Palanet ca pe la Cluj

de RuxyRux in Prajituri, 29 Noi 2010 | 17123 vizualizari

 

Ce faci cand ti-e pofta de o placinta cu branza? O faci...reteta de pe la Cluj ,apartine lui Adi Hadean multumesc si jos palaria pentru retetele tale minunate!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 250 ml lapte caldut
  • 10 gr drojdie
  • 3 linguri lapte caldut  
  • branza telemea 500 gr
  • 3 oua
  • o cana zahar
  • o esenta vanilie
  • o esenta rom
  • coaja de lamaie    
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palanet ca pe la Cluj:

Se framanta un aluat moale si se lasa o ora la dospit.

Se imparte in doua bucati.

Se ung mainile cu ulei si se intinde foaia in tava.

Branza telemea se amesteca cu ouale zaharul si esentele, se aseaza in tava iar deasupra se pune foaia cealalta.

Se incinge cuptorul la 180 grade si se pune placinta pentru 20 de min...se scoate se stropeste cu apa rece si se mai pune inca zece minute. Se serveste cu mare mare placere!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Palanet ca pe la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pasca in trei straturi