M-am inspirat de la bucataras Lavinia, eu n-am folosit, gris, nici praf de budinca, am adaugat nuci....https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-mere-57990.html
Retete ''inspirate de toamna''
Mai intai pregatim umplutura. Curatam de coaja merele, le dam pe razatoarea mare, apoi le stoarcem si le punem intr-o tigai wok la calit, impreuna cu zaharul. Dupa ce s-au inmuiat, adaugam scortisoara si amidonul si amestecam bine, mai lasam cca 5 min pe foc, apoi tragem tigaia de pe foc si lasam sa se raceasca cat facem blatul.
Blat : Albusurile impreuna cu un praf de sare le batem bine, apoi adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea tare. Separat amestecam galbenusurile cu laptele si uleiul, adaugam si coaja de lamaie, acest amestec il incorporam in albusurile batute bine, cu miscari lente de jos in sus. Adaugam faina cernuta si praful de copt si omogenizam.
Am folosit o tava cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt, dimensiuni 35/24 cm. Turnam jumatate din blat, bagam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 10 min. Cat sta tava la cuptor, tocam nuca pe care am prajit-o inainte.
Scoatem tava din cuptor, presaram cca 100 g nuca taiata grosier, peste care intindem merele calite, peste turnam restul de blat, nivelam si presaram restul de nuca taiata grosier. Dam din nou tava la cuptor pentru cca 35-40 min, facem testul scobitorii si apoi scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca bine, apoi portionam prajitura.