Painicute scotiene baps

de RuxyRux in Piine, 13 Noi 2010 | 3444 vizualizari

 

( Prima data le-am intalnit la Laura A, multumesc Laurica scumpa mea) cu ele am invatat sa fac painica...apoi le-am gasit si in carte...acum stiu pe de rost reteta, ca pe poezie...

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 200 ml apa
  • 50 gr unt
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar
  • 7 gr drojdie uscata sau 25 gr proaspata( un cubulet)
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painicute scotiene baps:

Cernem faina in vasul de paine, adaugam sarea.
Intr-o canita punem drojdia cu putin zahar si putin lapte din cantitatea totala, amestecam si turnam in gaura facuta special in faina.
Pe foc incalzim laptele si apa intr-un ibric, adaugam untul si-l topim si turnam totul peste faina. Amestecam, framantam zece minute si va rezulta un aluat perfect. Daca simtim ca se lipeste de mana mai adaugam un strop de faina fff putin. Lasam la crescut acoperit o ora pana isi dubleaza volumul.
Incalzim cuptorul la 220 grade sau maxim.
Facem painicutele, ies in jur de 9 bucati, apasam in mijocul lor cu degetul si le lasam sa mai creasca pana cuptorul ajunge la temperatura dorita.
Le stropim cu putin lapte le pudram cu putina faina...si le dam la cuptor 15 min fix daca dorim coaja mai moale si 20 de min daca le dorim mai crocante ...

( reteta din cartea " Retete delicioase pentru prepararea painii" aparuta la Editura Aquila)

Daca ti-a placut reteta noastra "Painicute scotiene baps" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bagheta frantuzeasca