O reteta pe care am facut-o in colaborare cu baiatul meu.
Amesteca bine drojdia cu 300 ml apa
Intr-un castron pune faina, uleiul si sare. Adauga apa cu drojdie. Amesteca putin. Adauga ierburile si piperul. Amesteca cu lingura
Daca coca e greu de amestecat, inseamna ca trebuie sa pui mai multa apa. Adauga inca 50 ml apa. Amesteca 5 minute.
Unge un castron curat cu ulei
Cu ajutorul unei spatule pune coca in castronul curat.
Acopera castronul cu un prosop si lasa-l intr-un loc caldut 1 ora. Dupa acest timp presara faina pe masa si cu ajutorul unei spatule transfera coca pe masa. Presara bine coca cu faina
Cu ajutorul unui cutit ascutit, trecut prin faina, taie coca in 9- 12 bucati pe care le faci mingiute.Pune mingiutele intr-o tavita
Poti presara coca cu diferite seminte. Eu am folosit seminte de nigella
Lasa coca la crescut cam 1 ora. In timpul acesta incalzeste cuptorul la maxim.
Coace 40 minute, la 200 C. In ultimele 10 minute poti da cuptorulmai tare daca painea n-a facut o crusta aurie, frumoasa.