Manual :
Intr-un castron se pune faina,se amesteca cu zaharul si sarea.Laptele se amesteca cu margarina topita si se toarna in gaura facuta in mijlocul fainii.Se amesteca cu o lingura dinspre interior spre exterior.Se framanta pana obtinem un aluat neted si elastic.Bila de aluat se acopera cu un prosop si se lasa la dospit,la loc cald,pana isi dubleaza volumul.
La masina de paine :
In cuva masinii se toarna laptele caldut,margarina topita,oul batut si un praf de sare,apoi faina,pe margini zaharul si in mijlocul faini se face o adancitura in care se pune drojdia.Masina se seteaza la programul de framantare si dospire(la mine e programul 8) si asteptam o ora si jumatate apoi procedam ca mai jos.
Aluatul dospit se se rastoarna pe masa de lucru si se imparte in 10-12 bucati.Fiecare bucata se intinge putin cu degetele si se pune in mijloc o lingurita gem.Se impachteaza unind colturile opuse.
Painicile se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt,se acopera cu un posop si se lasa 20 minute la dospit.Intre timp se incalzeste cuptorul.
1 lingura unt se topeste in 2-3 linguri lapte.Cu acest amesteca se ung painicile si se baga la cuptor pentru aprox 30 minute(primele 10 minute se lasa focul mare,apoi se da la minim).Se servesc calde pudrate cu zahar