Painici cu lapte (Anpan bread)

de Cantboilanegg in Piine, 22 Mar 2011 | 27507 vizualizari

 

In urma cu ceva vreme gaseam in magazinele Plus niste painici cu lapte foaaaaaaaarte bune, insa in ultima vreme nu le-am mai gasit. Si nici nu le mai caut... caci astazi am gatit o portie de douasprezece painici cu lapte super delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 240 ml lapte
  • 1 ou
  • 50 g zahar
  • 10 g sare
  • 500 g faina
  • doua lingurite de drojdie uscata
  • 70 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu lapte (Anpan bread):

Putem sa folosim masina de preparat paine, caz in care adaugam ingredientele (in urmatoarea ordine: laptele, oul, untul la temperatura camerei, zaharul, sarea, faina si drojdia) si setam masina pe programul de framantare si dospire.

In cazul in care nu dispuneti de o masina pentru preparat paine, procedam in felul urmator: facem o maia din 50 ml lapte caldut, sare, zahar si drojdie. Lasam totul langa o sursa de caldura pentru 15-20 minute! Dupa ce maiaua este facuta, adaugam oul batut, untul si faina si framantam un aluat pe care il lasam la dospit (intr-un bol acoperit, langa o sursa de caldura) pentru o ora sau pana cand isi dubleaza volumul!
Obtinem un aluat elastic, pe care il impartim in patru parti egale si apoi impartim fiecare din cele patru parti in alte trei! Asadar obtinem douasprezece bucati de aluat.

Fiecare bucata de aluat o modelam sub forma unei bile! Asezam cele douasprezece bile in forma de copt tapetata cu unt!

Lasam painicile in tava pentru inca 50-60 minute sau pana cand isi dubleaza volumul si apoi le ungem cu un ou batut!

Dam painicile la cuptorul preincalzit la 180*C pentru 30-35 minute sau pana cand se rumenesc frumos!

Sunt bune oricand si oricum... cu cafea, ceai, lapte... unse cu unt, gem sau Nutella!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu lapte (Anpan bread)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

gabryela 1

15.03.2013, 14:47

arata foarte bine!!!!!!!!a-s vrea sa stiu daca se poate folosi si drojdie de bere in locul celei uscate???

Bya Ralu 1

15.03.2013, 16:19

super faine!

feliciacristea46 1

05.08.2014, 18:28

Seamana cu aluatul ce cgozonac. !chifle dulci. !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu ceapa