Painici cu ceapa

de miremirc in Piine, 16 Apr 2011 | 4351 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat :

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 210 ml apa calduta
  • 2 lgt sare
  • 1 lg zahar
  • 70 ml ulei

Umplutura :

  • 2 cepe rosii mici
  • 1/2 lgt mac
  • 1/4 lgt cimbru
  • 1 catel usturoi
  • sare
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu ceapa:

Pregatim maiaua : amestecam zaharul cu drojdia pana se lichefiaza , apoi adaugam putin apa calduta si lasam la dospit; intr-un castron mare cernem faina si punem maia-ua, sarea, uleiul si apa calduta treptat, framantand pana ce obtinem un aluat ce se desprinde de pe maini si lasam la dospit 1 ora.

  Intre timp pregatim umplutura : calim ceapa rosie in ulei, punem catelul de usturoi si cimbrul si mai calim foarte putin ( cam 1 minut ) apoi punem macul si sarea dupa gust si lasam sa se raceasca.

  Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 11 bucati ( bilute ) si le modelam ca si in imagini : in mijlocul bilei de aluat facem o adancitura si punem o lingurita de umplutura .

  Altfel : intindem bila de aluat cu sucitorul si punem pe ea lingurita de umplutura pe toata suprafata aluatului, apoi rulam si adunam capetele unul langa altul.

Dupa ce am asezat panicile in tava de copt, le lasam sa creasca cam 30 de minute, apoi le ungem cu putin ulei de masline si apa (4 lg ulei masline si 1 lg apa) .Dam la cuptor pana se coc, dar inainte de a le scoate le ungem din nou cu amestecul de ulei si apa si le mai lasam 5 minute in cuptor pana se rumenesc putin.

 Sunt foarte pufoase .

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine Elvetiana cu masline