Promit ca e ultima reteta , pana luni .
Daca aveti idee de un alt titlu va rog , astept sugestii
Drojdia o amestecam cu putina apa calda .
Intr-un castron punem faina iar in mijlocul ei formam o groapa unde punem drojdia dizovata in apa, zaharul sis area .
Amestecam punand si putina faiana .
Acoperim cu un prosop si lasam la caldura sa creasca putin cam 10 minute.
Adaugam uleiul si framantam pana cand obtinem un aluat nelipicios
Din aluatul obtinut formam painicile de marimea dorita si le asezam pe masa de lucru presarata cu putina faina .
Lasam sa isi dubleze volumul , acoperite cu prosopul.
Intr-un vas punem 2 litri de apa si sare la fiert.
Cand fierbe punem in ea painicile si lasam cam 30 secunde.
Le scoatem cu o paleta cu gauri si le asezam direct in tava pe care am pus in prealabil hartie de copt.
Procedam la fel pana cand terminam cu painicile.
Punem tava in cuptorul preincazlit sic and sunt rumenite deasupra sunt bune de mancat.
1
marimea painilor ramane la alegerea voastra dar nu trebuie sa fie foarte mari