Aseara am facut o painica ideala pentru micul dejun. E o reteta simpla, iar rezultatul final este minunat.
1. Amestecam 500 g de faina cu drojdia, zaharul si sarea.
2. Intr-un vas incalzim iaurtul pana ajunge la temperatura de 30-35 °C.
3. Punem iaurtul caldut si uleiurile in amestecul de faina si omogenizam.
4. Adaugam si faina ramasa si amestecam bine (va iesi un aluat lipicios).
5. Lasam aluatul la dospit 1 h.
6. Puneti 1/2 din aluat intr-o forma rotunda.
7. Puneti deasupra fulgii de ovaz si mai lasati 5-10 min in tava.
8. Bagati tava in cuptorul preincalzit la 190-200°C 30 min.
9. Dupa ce scoateti painica din cuptor adaugati fructele de goji.
1
Puteti pune goji si in aluat in timpul prepararii.
2
Puteti folosi faina de ovaz ;).
3
Din ingredientele de mai sus au iesit 2 painici, dar puteti face si una mai mare ;)
4
Nu puneti fructele gojii inainte de a baga in cuptor pentru ca se vor arde!!!