Painica cu iaurt si goji

de _Alina_ in Piine, 18 Mai 2012 | 3992 vizualizari

 

Aseara am facut o painica ideala pentru micul dejun. E o reteta simpla, iar rezultatul final este minunat.

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina de grau
  • 500 g iaurt
  • 1 1/4 lgt drojdie uscata
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2 lgt zahar
  • 1 lingura ulei de palmier
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 4 linguri fulgi de ovaz
  • 4 linguri fructe goji
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painica cu iaurt si goji:

1. Amestecam 500 g de faina cu drojdia, zaharul si sarea.

2. Intr-un vas incalzim iaurtul pana ajunge la temperatura de 30-35 °C.

3. Punem iaurtul caldut si uleiurile in amestecul de faina si omogenizam.

4. Adaugam si faina ramasa si amestecam bine (va iesi un aluat lipicios).

5. Lasam aluatul la dospit 1 h.

6. Puneti 1/2 din aluat intr-o forma rotunda.

7. Puneti deasupra fulgii de ovaz si mai lasati 5-10 min in tava.

8. Bagati tava in cuptorul preincalzit la 190-200°C 30 min.

9. Dupa ce scoateti painica din cuptor adaugati fructele de goji.

TIPS-URI

1

Puteti pune goji si in aluat in timpul prepararii.

2

Puteti folosi faina de ovaz ;).

3

Din ingredientele de mai sus au iesit 2 painici, dar puteti face si una mai mare ;)

4

Nu puneti fructele gojii inainte de a baga in cuptor pentru ca se vor arde!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painica cu iaurt si goji" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bya Ralu 1

18.05.2012, 20:45

mamaieelena 1

18.05.2012, 22:02

placeee

RuxyRux 1

20.05.2012, 00:01

Splendida painica...ce bine ca nu ai pus goji la cuptor...era pacat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine fara drojdie cu iaurt si smantana