Paine turceasca Ramadan

de Rocsi in Piine, 31 Ian 2021 | 3601 vizualizari

 

Cum zilele acestea friguroase ma fac sa stau in casa, nu ne vine sa iesim nici dupa paine. Si chiar nu cumparam, pentru ca o pregatim in casa. Astazi am facut aceasta paine turceasca, care este pufoasa si tare gustoasa! O puteti manca goala cu o cana da iaurt, cu ciorbe, tocanite si alte preparate. Imi place mult cum a iesit si cu siguranta am sa o mai pregatesc. Multumesc pentru reteta, Adina

 

INGREDIENTE

  • 330 ml apa calduta
  • 120 ml lapte caldut
  • 2 linguri ulei de masline
  • 7 gr drojdie uscata (20 gr proaspata)
  • 560 gr faina
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 1 galbenus + 2 linguri lapte
  • seminte susan
  • mac
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine turceasca Ramadan:

Intr-un bol puneti apa calduta, drojdia si le amestecati. Adaugati laptele si uleiul. Cerneti faina, o turnati in bol peste lichide. Presarati zaharul si sarea. Incepeti si framantati. O sa iese un aluat ceva mai moale, usor lipicios. Acoperiti aluatul cu un prosop curat, il lasati sa dospeasca la loc cald, pana isi dubleaza volumul. Presarati faina pe masa de lucru, rasturnati aluatul si il impartiti in doua. Pregatiti doua tavi cu diametrul de 26 cm, le tapetati cu hartie de copt. Puneti in fiecare tava cate o bucata de aluat, le lasati 20 de minute la odihnit. Dupa acest timp, cu ajutorul mainilor, intindeti painile, pana la marginea tavii, dandu-le forma rotunda. Daca vi se lipeste de maini aluatul, vi le tapetati cu putina faina. Amestecati galbenusul cu laptele, cu un penson ungeti painea. Cu ajutorul degetelor, se formeaza o bordura cam la un cm de margine, iar pe mijloc se traseaza linii pe lungime si latime, pana se obtin niste patratele (o sa vedeti si in poza). Tot acest model se formeaza cu degetele. Se presara mac si susan. Puteti folosi si alte seminte. Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 20-25 de minute, pana sunt rumenite. Cand sunt gata, se scot din cuptor si se servesc. Daca va mai ramane paine, o inveliti in folie pentru a se pastra frageda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine turceasca Ramadan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prima paine cu maia