Paine sarbeasca

de farfuriavesela in Piine, 29 Apr 2014 | 6615 vizualizari

 

Pentru ca mi se pare usor de pregatit, deosebita ca aspect si pentru ca toti copiii o adora, va ofer si voua acesta reteta !

Urmariti reteta noastra video chiar aici !
http://youtu.be/IIc2ok79akM

 

INGREDIENTE

  • 400 de grame de faina alba cernuta in prealabil 
  • 1 cub de drojdie proaspata (25 gr) 
  • 1 cana de lapte caldut
  • 1 lingurita de zahar ( sa frecam drojdia cu acest zahar) 
  • sare 
  • o jumatate de pachet de unt (100 grame)
  • un galbenus de ous (pentru uns deasupra aluatul inainte de coacere) 
  • seminte de foarea soarelui/susan pentru ornat painea pe deasupra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine sarbeasca:

Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar pana devine lichida
In laptele caldut adaugam drojdia lichida si lasam 10 minute, sa se desfaca bine drojdia
Adaugam faina si sarea
Obtinem un aluat moale, il lasam sa creasca aproximativ o ora
Dupa ca aluatul s-a dospit, punem faina pe blatul de lucru
Impartim aluatul in 2, apoi fiecare jumatate in 3, apoi fiecare treime in doua si obtinem 12 bile de coca
Intindem fiecare bila de coca usor, pana obtinem o discheta de aluat
Trecem discheta prin unt topit
Punem in tava unsa cu ulei si pudrata in prealabil cu faina
Asezam astfel toate cercurile de coca, ca petalele unei flori
Ungem cu galbenus
Presaram seminte de floarea soarelui si de susan
Punem painica in cuptorul preincalzit, 30 de minute la 180 grade sau la cuptorul cu gaz la foc mediu pana se rumeneste frumos.

Este o paine frumoasa si gustoasa, nu stiu cum se prezinta rece pentru ca nu a apucat niciodata sa se raceasca!

Va doresc o zi frumoasa si farfurii vesele ca painea aceasta !

Va asteptam sa ne vizitati si pe http://www.farfuriavesela.ro

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine sarbeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (8)

Nicole28 1

29.04.2014, 14:50

Delicioasa!

elucubratiiculinare 1

29.04.2014, 15:43

un pic mai mult zahar si deja e cozonac Trebuie sa fie super

Rocsi 1

30.04.2014, 10:29

Painea de casa este grozava

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine frantuzeasca