O paine grozav de buna sursa de aicihttp://alfinuta.blogspot.com/2010/10/pogace-piine-sirbeasca_13.html merita sa o incercati e grozava
Se incalzeste putin laptele si se dizolva drojdia ,se lasa putin si se pune si 1 lingura de zahar.
Se pun faina, taratele, laptele cu drojdia si sarea in masina de paine se lasa la programul de framantat +dospit.
Dupa ce a dospit se scoate din masina de paine si se imparte in 12 bucatie egale,fiecare bucata se intinde cu sucitorul (se face ca o lipie, placinta mai mica) cu diametru de 12-15 cm si aproximativ 0,5 cm grosime.
Untul se topeste ,iar fiecare lipie intinsa se trece prin untul topit si se aseaza in forma circulara intr-o tava rotunda unsa putin cu unt sau ulei,fiecare lipie sa fie suprapusa bine peste cealalta bucata(vezi foto) Tava mea are 26 cm,asta sa nu fie problema cu masurile..........glumesc.
La final va arata ca si o floare cu petale ,se lasa la crescut aproximativ 15-20 minute dupa care se unge cu galbenusul de ou si se presara susan.
Se da tava la cuptor pentru aproximativ 35 minute.
Nu necesita taiere se rupe dupa forma lipiilor.................super buna