Paine pufoasa

de laylalala in Piine, 22 Dec 2010 | 10784 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 300 ml lapte caldut
  • ½ lingura sare
  • 100 gr unt topit
  • 2 galbenusuri
  • smantana, pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine pufoasa:

  1. Pune drojdia si zaharul in lapte si lasa sa stea 10 minute.
  2. Intr-un vas amesteca faina cu sarea.Adauga amestecul cu drojdie, untul topit si galbenusurile. Amesteca pana la omogenizare apoi framanta timp de 5-10 minute.Pune aluatul intr-un vas, acopera cu un prosop si lasa sa stea 45 minute.
  3. Dupa 45 minute ia aluatul din bol, framanta-l putin apoi impatura-l in 4.Pune aluatul din nou in vas si lasa-l inca 45 minute.
  4. Dupa inca 45 minute incinge cuptorul la 180˚C. Pune aluatul intr-o tava de cozonac si mai lasa-l 30 minute. Inainte de a-l pune la copt cresteaza-l. Pune painea la copt 40 minute. Scoate paine apoi unge-o cu smantana. Mai pune painea la copt inca 20-25 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pufoasa" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine bruna