Paine neagra rotunda

de Sim0na in Piine, 3 Apr 2012 | 4992 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faină neagră
  • 1/2 cub drojdie proaspătă
  • 200 ml apă caldă
  • 3 linguri ulei măsline
  • sare
  • ulei ptr uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra rotunda:

Am adăugat maia din drojdie, apă şi un praf de făină şi am amestecat. Am încorporat apa treptat. La final am pus sarea. Apoi am început sa frământ încorporând pe rănd lingurile de ulei. Am frământat cca 10 minute. Am lăsat la crescut într-un vas acoperit cu folie, cca 40-45 minute.

Când şi-a dublat volumul am pus biluţa într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu ulei de măsline, şi am mai lasat la crescut 15 minute. Am crestat pâinica, am udat-o cu o pensula înmuiată în apă, apoi am presarat făină integrală. Am dat-o la cuptorul preîncălzit ptr 40 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra rotunda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

RuxyRux 1

04.04.2012, 20:38

Cel mai mult imi place painea neagra!!! Grozav!

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 12:17

buna,buna

Sim0na 1

05.04.2012, 22:34

RuxyRux, bucatarimcudiana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine neagra cu tarate