Aluat de pizza

de RoXx in Piine, 18 Dec 2013 | 13400 vizualizari

 

Cu aceasta reteta de aluat ,pizza iese perfecta , pufoasa dar in acelasi timp crocanta. Eu sunt foarte multumita de el .

 

INGREDIENTE

  • 250 gr. faina
  • 150 ml. apa
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat de pizza:

Intr-un castronel se amesteca zaharul,drojdia uscata,impreuna cu o lingura din cantitatea de faina si 3-4 linguri din apa ( apa sa fie calda ) .

Se lasa cam 10 minute pana ce se umfla si se formeaza ca o spuma. Intr-un castron,in mijlocul fainii, se pune amestecul de drojdie,uleiul,praful de sare , apa , si se framanta bine pana ce se obtine un aluat elastic si nelipicios.

Se lasa la dospit si apoi se poate folosi . 

TIPS-URI

1

uleiul de masline se poate inlocui cu cel de floarea soarelui

2

densitatea fainii poate varia asa ca daca aluatul este prea "tare" se mai poate adauga putina apa , sau daca aluatul este prea moale se mai adauga putina faina

3

aluatul se pastreaza si pentru a doua zi , fiind tinut la rece in frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de pizza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta Coronite aromate, o gustare perfecta, delicioasa si usor de preparat