Paine MARGARETA

de nilgun in Piine, 16 Sep 2013 | 9989 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 lingura de zahar
  • 350 ml. apa calduta
  • 500 gr. faina alba
  • 1-2 lingurite de sare
  • ulei de masline- cat sa ne ungem pe maini cand formam chiflele
  • 1 galbenus de ou
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine MARGARETA:

Intr-un castron punem drojdia cu zaharul si o lingura de apa calduta. Amestecam energic si lasam deoparte vreo 10 minute.

Intr-un castron punem  faina . Se toarna peste faina amestecul de drojdie, se toarna apa calduta si se amesteca cu o lingura de lemn. 

Se muta aluatul pe blatul de lucru si se framanta bine cu ambele maini timp de 10 minute. Se lasa la crescut aproximativ o ora.  Apoi impartim aluatul in 8 parti egale ungandu-ne mainile cu ulei de masline.

Modelam fiecare parte, asezam in forma rotunda in forma de floare astfel- punem in mijloc o chifla, apoi pe margine restul de chifle formate. Daca la inceput era loc intre chifle, lasam sa creasca si in tava si vom observa ca se formeaza o floare frumoasa, unindu-se toate petalele sa zicem asa. Se unge cu un galbenus de ou.

Se de la cuptor pentru aproximativ 30 minute.

Se scoate, se acopera cu un prosop si apoi e buna de servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine MARGARETA" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine a la Suby (in aparat de copt paine)