Paine irlandeza( irish bread)

de RuxyRux in Piine, 9 Aug 2011 | 7151 vizualizari

 

O paine irlandeza rapida si foarte gustoasa...merita probata...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • lapte batut
  • 1 lingura rasa de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine irlandeza( irish bread):

Pentru a prepara aceasta paine irlandeza se cerne faina in vasul de framantat. Se pune si praful de copt( merge foarte bine si bicarbonat). Se adauga sarea si apoi se incepe a se pune si laptele batut( aici nu va pot da cantitati exacte depinde foarte tare de cat de gros este laptele batut). Se framanta pana incepe sa se lege aluatul si in acest timp se tot adauga cate putin lapte batut. Cand se leaga bine alatul ( este putin lipicios) ne mai trecem mainile prin faina si formam o bila mareee.

O asezam in tava  rotunda( eu am folosit inelul de tort) tapetata cu hartie pergament si o crestam adanc in forma de cruce.

O coacem pana se rumeneste la foc potrivit, la mine a durat  o ora. Taiem painea irlandeza cand se raceste sau daca nu mai avem rabdarica o rupem si o servim cu pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine irlandeza( irish bread)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

ionela2682 1

11.08.2011, 13:32

io 1

24.01.2012, 21:27

Am si eu o intrebare, desi vine cam tarziu
Ce consistenta ar trebui sa aibe aluatul, cat de tare ar trebui sa fie?
Initial, mi s-a parut ca e cam diluat si am tot adaugat faina pana a devenit mai compact... oare am gresit?

RuxyRux 1

24.01.2012, 21:46

Aluatul trebuie sa fie consistent sa poti forma bila...in niciun caz nu trebuie sa curga...sa se poata modela ca o plastelina...sper sa iti reuseasca imi pare rau ca nu am putut atunci sa pun cantitatile...o sa o refac si sper sa pot trece si gramaj...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Painici cu lapte (Anpan bread)