Paine cu faina neagra

de T I M E A in Piine, 7 Noi 2012 | 9897 vizualizari

 

Acum ca a venit frigul in fiecare weekend mi-am propus sa fac paine de casa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina neagra
  • 250 gr faina alba tip 650
  • un pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita sare mare
  • 1 lingurita zahar
  • 100 ml lapte
  • 420 ml apa
  • 4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina neagra:

Punem drojdia la dospit in laptele caldut amestecat cu zaharul. Lasam aprox 10-15 minute.

Intr-un bol amestecam cele doua tipuri de faina si sarea.

Turnam drojdia dospita peste faina si adaugam treptat apa calduta amestecand cu mana. Adaugam si uleiul si framantam pana nu se mai lipeste de maini.

Presaram putina faina deasupra acoperim cu un prosop si o patura si lasam la loc ferit de curenti de aer pentru aprox o ora.

Ungem o forma rotunda cu ulei si punem aluatul in el si mai lasam la dospit aprox 20 -30 minute. Cu un cutit ascutit crestam usor deasupra.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aprox 40 de minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]