Paine in vasul roman

de Miha in Piine, 21 Apr 2010 | 4169 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina 650
  • 100 g faina graham
  • 2 linguri ulei de masline
  • 270 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 10 g drojdie uscata
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine in vasul roman:

Toate ingredientele se pun in cuva masinii de paine, mai intai lichidele, apoi faina amestecata cu sare, zahar si drojdie. Se selecteaza programul de framantare+dospire.

Scoatem aluatul si il intindem pe masa infainata, intr-o foaie groasa de 1-2 cm, de lungimea vasului in care vom coace painea. Se ruleaza, apoi se aseaza in vasul presarat cu faina. Cu o foarfeca de bucatarie se fac crestaturi pe suprafata aluatului si se lasa din nou la crescut.

Se da cuptor la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute, pana se rumeneste.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine in vasul roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

ela 1

21.04.2010, 00:57

ba da,si eu mananc mai mult graham si paine neagra,dar cum eu nu prea mananc paine....brutariile ar da faliment cu mine,cat de rar mananc paine,mai bine o ciocolata sau o trufa

Miha 1

21.04.2010, 01:04

Corect. Si eu as prefera oricand o trufa unei felii de paine.

Rocsi 1

21.04.2010, 10:56

o felie mica vreau eu daca refuza ceilalti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu iaurt