Amestecam drojdia cu zaharul si putina sare.
Adaugam apa calduta, apoi faina si framantam cca 15 minute aluatul.
Picuram din cand in cand cate putin ulei pana in momentul in care aluatul nu se mai lipeste de maini.
Lasam aluatul la dospit 20 min. in loc ferit de curenti.
Impartim aluatul in 7 parti egale.
O parte de aluat va ramane simpla, restul partilor de aluat vor fi amestecate separat cu masline, seminte de in, seminte de floarea soarelui,busuioc uscat,faina neagra, seminte de mac.
Lasam sa mai dospeasca in jur de 10 minute, apoi ne apucam de asamblat painea in straturi.
Ungem mai intai tava cu ulei.
Intindem partea de aluat simpla (ramasa neumpluta) pe masa de lucru infainata.
Ii dam o forma cat de cat rotunda, astfel incat sa ne incapa fara probleme in tava.
Asezam prima foaie in tava, o ungem pe toata suprafata cu ulei si trecem la urmatoarea. Ordinea o alege fiecare. Asezam 6 foi una peste alta. Nu uitam sa ungem fiecare foaie cu ulei inainte de a o aseza pe urmatoarea.
Luam un cutit cu lama lunga si subtire si crestam painea pe mijloc in forma de stea, vezi foto mai jos.
Obtinem cate 8 "petale" pentru fiecare foaie. Trecem petalele peste partea exterioara incepand cu stratul superior pana ajungem la baza. Ultimul strat de petale va ramane pe tava, pe acestea nu le mai trecem peste celelalte.
A saptea parte de aluat (eu am ales sa asez partea cu mac la mijloc) se aplatizeaza putin cu sucitoarea si se aseaza la mijloc in spatiul ramas liber de la rasucirea petalelor spre exterior.
Presaram fulgi de chili si seminte de floarea soarelui peste intreaga paine si o mai lasam cca 10 minute la dospit in tava.
Dam tava la copt pentru 45 min. la temperatura medie (170 )grade.
Dupa ce am copt painea o lasam sa se raceasca in tava apoi portionam si servim.
Pofta buna!