Am primit forma de paine si trebuia neaparat sa o inaugurez...am facut o painica atat de gustoasa ! Multumesc Bucataras!
Macinam semintele de in, chimen si floarea soarelui. Eu am folosit rasnita de cafea.
Cernem faina in vasul de framantat, punem semintele rasnite, drojdia, zaharul, sarea si adaugand putina apa incepe sa framantam pana punem toata apa apoi continuam cu uleiul. Obtinem un aluat consistent si totodata elastic, pe care il vom cresta adanc cu un cutit in forma de cruce. Lasam la crescut la loc cald acoperit cu un servet ( lasand un colt descoperit), pentu o ora si jumatate. Pliem aluatul de doua trei ori sa iasa aerul si impartim in doua parti o parte mai mare si una putin mai mica. Partea mai mica o vom pune la baza , formand intai un sul apoi vom da forma vasului in care coacem painea. Din partea mai mare vom face trei suluri pe care le vom impleti si vom aseza impletitura peste partea de la baza.
Lasam inca 30-40 de minute la crescut la loc cald in bucatarie pana ce aluatul depaseste marginea formei. Ungem apoi cu ulei de masline si presaram seminte de floarea soarelui. Coacem pentru 35 de minute la 200 grade pe programul de patiserie sau la foc mediu pana se rumeneste.
Garantez pentru gustul extraordinar de bun.