Paine impletita cu seminte

de RuxyRux in Piine, 20 Ian 2012 | 4666 vizualizari

 

Am primit forma de paine si trebuia neaparat sa o inaugurez...am facut o painica atat de gustoasa ! Multumesc Bucataras!

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina
  • 500 ml apa calduta
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 1 lingura seminte de in
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingura seminte de floarea soarelui
  • 3 linguri ulei masline
  • seminte de floarea soarelui( dovleac optional) pentru presarat( o lingura)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita cu seminte:

Macinam semintele de in, chimen si floarea soarelui. Eu am folosit rasnita de cafea.

Cernem faina in vasul de framantat, punem semintele rasnite, drojdia, zaharul, sarea si adaugand putina apa incepe sa framantam pana punem toata apa apoi continuam cu uleiul. Obtinem un aluat consistent si totodata elastic, pe care il vom cresta adanc cu un cutit in forma de cruce. Lasam la crescut la loc cald acoperit cu un servet ( lasand un colt descoperit), pentu o ora si jumatate. Pliem aluatul de doua trei ori sa iasa aerul si impartim in doua parti o parte mai mare si una putin mai mica. Partea mai mica o vom pune la baza , formand intai un sul apoi vom da forma vasului in care coacem painea. Din partea mai mare vom face trei suluri pe care le vom impleti si vom aseza impletitura peste partea de la baza.

Lasam inca 30-40 de minute la crescut la loc cald in bucatarie pana ce aluatul depaseste marginea formei. Ungem apoi cu ulei de masline si presaram seminte de floarea soarelui. Coacem pentru 35 de minute la 200 grade pe programul de patiserie sau la foc mediu pana se rumeneste.

Garantez pentru gustul extraordinar de bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita cu seminte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine a la Suby (2) (coapta in cuptor)