SIMPLU SI BUN
Dizolva drojdia in putin lapte caldut .Intr-un lighean pune faina,zaharul ,sarea,uleiul ,oul ,drojdia si laptele ramas,putin cate putin .Framanta pana cand obtii un aluat moale, neted si omogen .Lasa-l la dospit ,pentru 1 ora sau pana cand vezi ca a dublat volumul.
Intinde aluatul cu facaletul ,formand un dreptunghi de 40 X 50.Taie aluatul in 3 fasii egale.
In mijlocul fiecarei fasii pune branza elemental rasa.
Inchide fasiile ,formand 3 cordoane
Impleteste cele 3 cordoane ,formand astfel painea.Pune-o pe o tava unde in prealabil ai pus hartie de copt si las-o sa dospeasca inca 30 de minute.Inainte de a pune painea la cuptor ,unge-o pe deasupra cu galbenusul de ou batut cu putin lapte .
Pune-o la cuptorul in prealabil la 180 de grade ,pentru aproximativ 20 - 25 de minute.Depinde de cuptor.