O paine cu o coaja crocanta si un miez usor elastic...e atat de buna!
Am folosit masina de paine pentru framantarea aluatului.
Cand aluatul este gata, rasturnati-l intr-un vas de framantat si daca este lipicios, mai adaugati putina faina si framantati cat sa o incorporati in aluat.
Impartiti aluatul in doua.
Modelati fiecare bucata sub forma unei mingii, apoi intindeti sub forma unui dreptunghi.
Impaturiti o treime in sus si o treime in jos pe lungime. Astfel impaturit, lasati la odihnit aluatul cateva minute si apoi mai repetati inca o data impaturirea.
Modelati apoi in forma de paine, pe o foaie pergament( eu modelez direct in tava) ungeti o folie cu ulei si acoperiti. Lasati la crescut 35-40 de minute.
Preincalziti cuptorul la 230 grade( gaz 8).
Crestati suprafata painii cu un cutit, presarati faina.
Asezati tava pe gratarul de sus al cuptorului, pulverizati apa in interior si coaceti 20 de minute.
Mutati pe un gratar la racit si apoi serviti.