Paine fara framantare

de adela_64 in Piine, 12 Dec 2014 | 9314 vizualizari

 

Am descoperit de curand aceasta reteta si m-am gandit s-o impartasesc cu voi ! Este ceva senzational, iese o paine parca e facuta in cuptorul de chirpici al bunicii!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. faina 000
  • 700 ml apa
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 lingurite sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine fara framantare:

Se pune faina intr-un castron incapator, drojdia se dizolva intr-un pahar cu o parte din cantitatea de apa si se toarna peste faina, se adauga si restul de apa, apoi sarea , se amesteca totul, se acopera cu un capac sau cu folie alimentara si se introduce totul in FRIGIDER ! Se lasa acolo pana a doua zi! Trebuie sa stea asa intre 7 si 24 de ore! Eu de regula fac seara aluatul si o coc a doua zi cand ma intorc de la serviciu. Este un aluat "molicios si lipicios", trebuie sa va ajutati de faina ca sa-l lucrati.

Va trebuie o oala mare de vreo 6 litri pentru aceasta cantitate de faina, din fonta, de tuci, de inox sau de pamant. Eu am una mare de pamant. E super! E oala mea preferata! O iubesc, o ador! In fine, lasand la o parte slabiciunile mele, acest oloi trebuie bagat in cuptor, musai trebuie sa aibe capac si se lasa la incins bine de tot la temperatura maxima. Operatiunea asta o faceti inainte de a scoate aluatul din frigider pentru ca dureaza vreo 20-30 de minute pana se incinge bine oala. Asa!

Dupa ce-am infipt oloiul in cuptor, scoatem dospitura din frigider, se infarineaza bine blatul de lucru, se rastoarna aluatul dospit, infarinati bine si palmele, pudrati cu faina si suprafata aluatului. Intindeti-l cu mainile in forma de dreptunghi, apoi impachetati in trei pe luncime, veti obtine un dreptunghi ingust si lung, iar lateralele le aduceti una peste alta. Oooof! Ati inteles ceva ?!

N-am facut poze la fazele-astea, dar va promit ca voi face zilele aceste, daca nu mai aveti rabdare gasiti modul de impachetare si pe youtube.

Intoarceti aluatul cu lateralele impachetate in jos, acoperiti cu un prosop si lasati asa vreo 20 de minute, timp in care se va incinge si oala. Soateti oala din cuptor CU MANUSI, ridicati capacul, puneti aluatul in oala fierbinte intorcandu-l din nou cu lateralele impachetate in sus, puneti capacul, bagati oloiul in cuptor, nu schimbati temperatura, se lasa vreo 40-50 de minute cu capac, apoi 10 fara capac. Veti avea in fata o paine senzatioanala! Nu va speriat de atata polologhie pentru ca procedeul este incredibil de simplu. Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine fara framantare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine alba