Paine englezeasca cu branza si ceapa

de RuxyRux in Piine, 12 Noi 2010 | 5855 vizualizari

 

O paine deosebit de aromata....extraordinar de buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa tocata marunt
  • 45 gr unt
  • 450 gr faina
  • 7 gr drojdie uscata( sau 20 gr drojdie proaspata)
  • 1 lingurita mustar
  • 175 gr branza Cheddar( eu am pus emmental)
  • 150 ml apa calduta
  • 150 ml lapte caldut
  • sare doua lingurite rase
  • piper un praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine englezeasca cu branza si ceapa:

Se caleste usor ceapa in 25 gr unt fara sa se arda, se da deoparte. Se cerne faina intr-un vas mare se amesteca cu drojdia, mustarul, sarea si piperul Se amesteca 3/4 branza rasa si ceapa calita, se adauga laptele si apa. Se framanta bine iese un aluat moale, daca se lipeste de maini se mai adauga putina faina. Dupa 10 min de framantat se lasa aluatul la crescut acoperit cu o folie unsa cu ulei sau unt timp de 45 min, pana isi dubleaza volumul. Cand a crescut, se imparte aluatul si se modeleaza in 20 de bilute egale. Se aseaza jumatate din ele in tava pregatita tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt. Se toarna o parte din restul de unt topit pe foc. Se aseaza ceaslata jumatate, se unge cu untul ramas si se acopera cu o folie unsa cu ulei sau unt. Se mai lasa din nou 45 de minute pana ajunge in marginea de sus a tavii de copt. Se preincalzeste cuptorul la 190 grade sau pe treapta pe care facem paine, se adauga deasupra restul de branza. ...se da la cuptor 45 de minute...si se lasa la racit, iar apoi pofta buna!

( reteta din cartea " Retete delicioase pentru prepararea painii" aparuta la Editura Aquila)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine englezeasca cu branza si ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

RuxyRux 1

13.11.2010, 11:16

Mitinita 1

14.05.2011, 22:21

deci de aici a capatat curaj kamy arata bine,cum am vazut cheddar vroiam deja sa zic ca la noi inca nu este.am cumparat o data,dar una scria pe eticheta si alta era ambalat imi place mult,am facut si eu cu ceapa verde si a fost asa de pufoasa o fi de la lapte?

RuxyRux 1

14.05.2011, 22:43

Ce simpatica esti MIti ai vazut ca eu am pus emmental si a iesit perfecta laptele face painica pufoasa...ca la cozonac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pâine margaretă