Paine de secara cu seminte

de Corinuta in Piine, 30 Noi 2012 | 6788 vizualizari

 

Mie tare imi place sa aiba consistenta painea pe care o mananc. Nu e ea alba si pufoasa, dar ma satur din 2 felioare :)

 

INGREDIENTE

  • 300g faina de secara
  • 200 g faina alba
  • 320 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 3 linguri cu seminte: de in, susan, floarea soarelui, sau de care va plac
  • 25 g drojdie proaspata sau 1 pliculet drojdie uscata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de secara cu seminte:

Intr-un bol mare se amesteca faina alba cu cea de secara si cu semintele. Se adauga apa calduta amestecata cu sarea, zaharul si drojdia si se framanta bine cca 5 minute. Se presara putina faina peste aluatul obtinut si se lasa sa dospeasca acoperit intr-un loc caldut cca 30 de minute.

Se rastoarna aluatul pe masa infainata si se modeleaza painea, apoi se pune in tava  tapetata cu hartie de copt, se acopera, si se mai lasa 45 de minute sa creasca in tava. Deasupra puteti preasara cateva seminte.

Se coace in cuptorul preincalzit cca 50 de minute la 180 de grade. Se scoate din cuptor, se lasa in tava 10 minute, apoi se scoate pe un gratar la racit.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de secara cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

ANNA_46 1

01.12.2012, 10:32

Foarte buna painica

deyutzky 1

02.12.2012, 10:20

painica facuta acasa mereu e gustoasa

Corinuta 1

02.12.2012, 10:42

de doua ori am facut saptamana asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de secara