Semintele de mei mi-au placut de la prima privire !!! Cica ar fi si galbene , si rosii , eu am gasit doar galbene .Am citit ca japonezii adora painea cu mei , o folosesc la sendvis . Cand fac o reteta noua il intreb pe Andrei cum o botezam , de data asta a zis ,, mama , paine de papagal ''' l-am intrebat de ce ? ,, pentru ca doar papagalii mananca seminte de mei " !!!
1. am amestecat toate fainile intr-un vas mare . in mijloc am pus drojdia frecata cu o o cana cu apa calduta , sare si zahar + putina faina .
2. dupa 15 minute cand am vazut ca maiaua a crescut am inceput sa framant cu apa calduta adaugata treptat , la sfarsit am adugat si uleiul .
3. am lasat aluatul sa creasca 30 min si am adugat si meiul .
4. am pus aluatul in tavi , am presarat mei si deasupra si am lasat sa mai creasca si in tava .
5. am copt la 180 grade C timp de 90 min .
6. am scos painea de papagal in stergar curat si am lasat-o sa se odihneasca , cand s-a racit am gustat . imi place grozav .
1
in partea de jos a cuptorului am pus un vas cu apa sa se faca aburi , astfel painea iese mai crescuta si cu coaja potrivit de tare .