O alta reteta minunata by Dia! :-*>:D
Cartofi fierti se curata de coaja, apoi se dau pe razatoare.
Punem apoi drojdia in putina apa calduta si o lasam sa dospeasca 10-15 minute.
Cernem faina cu sarea peste cartofi.
Punem apoi drojdia dospita peste faina, adaugam uleiul,apoi framantam cu apa calduta pana cand aluatul devine ferm si nelipicios.
Acoperit vasul cu un servet curat si lasam la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Rasturnam apoi aluatul pe masa infainata, il mai framantat putin si ii dat o forma ovala.
Punem apoi aluatul intr-o tava si il mai lasam sa creasca vreo 20-30 de minute.
Dam apoi tava la cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute.
Scoatem painea pe un gratar, apoi o acoperim cu un prosop si o lasam sa se raceasca.
E foarte buna si isi pastreaza prospetimea datorita cartofilor!
Sa aveti pofta!